Informații Utile

Probele speciale se închid traficului auto cu o oră și jumătate înaintea intrării primei mașini de concurs.
Circulația se deschide după trecerea unei mașini oficiale, care va trece tot timpul după ultimul concurent.


Informatii utile pentru spectatori

Transport gratuit

Organizatorii și Primăria Municipiului Iași va asigura transport gratuit spre două locații ale probei PS 7,9 Frâncușă COTNARI (Dobrovăț):

Sâmbata, 10 Septembrie 2016

 • Ore de plecare : 09:00 și 12:00
 • Retur la ora 18:00

* Plecare din fața Palatului Culturii Iași

Probele speciale se închid traficului auto cu o ora si jumatate inaintea primei masini de concurs.

Circulatia se deschide dupa trecerea unei masini oficiale, care trece tot timpul dupa ultimul concurent


Program COTNARI Rally Iași 2016

Joi, 8 septembrie 2016

Shakedown (Pietrărie), 13:00-16:30

Circulatia se inchide, 09:30 – 16:30

START RALIU – Piața Palat, 19:50

SS1 COTNARI Rally Show – Superspeciala Râpa Galbenă, 20:10

Circulatia se închide, 08:00 – 23:00

Vineri, 9 septembrie 2016

PS 2. Blanc Cotnari (Ciocaboca)

START primul concurent, 10:26

Circulatia se inchide, 09:00 – 17:00

PS 3. Chateau Cotnari (Madârjac)

START primul concurrent, 11:34

Circulatia se inchide, 10:00 – 18:00

PS 4. Blanc Cotnari (Ciocaboca)

START primul concurrent, 14:37

Circulatia se inchide, 09:00 – 17:00

PS 5. Chateau Cotnari (Madarjac)

START primul concurrent, 15:45

Circulatia se inchide, 10:00 – 18:00

Sambata, 10 septembrie 2016

PS 6. Grasa de Cotnari (Paun)

START primul concurent, 10:21

Circulatia se inchide, 08:50 – 15:30

PS 7. Frâncușă Cotnari (Dobrovăț Max)

START primul concurent, 11:04

Circulatia se inchide, 09:30 – 12:50

PS 8. Grasă de Cotnari (Păun)

START primul concurent, 13:22

Circulatia se inchide, 08:50 – 15:30

PS 9. Frâncușa Cotnari (Dobrovăț Max)

START primul concurent, 14:05

Circulatia se inchide, 13:05 – 16:00

SOSIRE FESTIVĂ (Parc Închis)

SOSIRE FESTIVĂ, APROX. 15:30

FESTIVITATEA DE PREMIERE (în fața Primăriei Municipiului Iași)


COTNARI Rally – Iasi este organizat de XS Motorsport (manager Dan Codreanu) in parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primaria Municipiului Iasi, Hotel International, Ford Iasi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Directiei Silvice Iasi, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta, Consiliul Judetean, Prefectura Judetului Iasi.

COTNARI Rally – Iasi este a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.


Reguli de securitate

 1. ASCULTAȚI indicațile oamenilor de ordine. Dacă oamenii de ordine vă spun să părăsiți o zonă periculoasă din cadrul unei probe speciale va trebui să vă conformați indicaților. În cazuri de indisciplină proba specială poate fi anulată.
 2. Zonele extrem de periculoase sunt marcate ca „ZONE INTERZISE SPECTATORILOR”. NU ÎNCERCAȚI să intrați în aceste zone, acestea sunt foarte nesigure. Totodată, NU STAȚIONAȚI pe „drumurile de evacuare” și nu treceți niciodată de banda de siguranță.
 3. PĂSTRAȚI DISTANȚĂ de marginea drumului. Tineți minte că mașinile de concurs parcurg traseul cu viteze foarte mari. Este imposibil de prevăzut o eventuală greșeală a pilotului sau o defecțiune tehnică a mașinii.
 4. NU STAȚI lângă săritoare sau vârfuri de pantă aflate pe traseul de concurs. Când mașina aterizează după o săritura, pilotul are șanse mult mai mici să o controleze. Mașina poate ieși de pe traseu cu ușurință după o săritură.
 5. ACORDAȚI ATENȚIE întotdeauna probei speciale. Gândiți-vă la o metodă rapidă de evacuare și fi-ți pregătiți să reacționați repede.
 6. EVITAȚI locurile aflate sub nivelul probei speciale. Nu staționati în exteriorul virajelor, în fața clădirilor sau a altor obstacole. În pădure nu staționați în fața copacilor. Pentru a privi competiția alegeți doar locuri sigure, în spatele obstacolelor solide etc.
 7. COOPERAȚI cu oamenii de ordine și organizatorii raliului. În cazul situaților de urgență, aceștia trebuie sș fie informați cât mai repede. În cazul oricărui accident, spectatorii trebuie să fie gata să respecte indicațile oamenilor de ordine.
 8. NU TRAVERSAȚI traseul probei speciale și nu mergeți pe proba specială în timpul concursului. Mergeți într-o zona din care să priviți raliul înainte de startul probei. Consultați Rally Guide-ul din timp, vedeți când proba o să fie închisă și când o să fie redeschisă. Tineți minte că proba nu este redeschisa până nu este traversată de un vehicul al organizatorilor.
 9. Parcați vehiculele în spațile rezervate pentru parcare, alese de oamenii de ordine. NU PARCAȚI vehicule care ar putea să interfereze cu traseul piloților, staff-ului sau a altor participanți la traficul public.
 10. EVITAȚI condusul pe drumurile de acces către probele speciale în timpul raliului. Drumurile către probele speciale sunt deseori înguste și piloții pot fi in grabă pe sectorul de drum dintre două probe.
 11. Dacă aveți copii cu voi la raliu, trebuie să îi aveți sub atentă observare. ADULȚII AU RESPONSABILITĂȚI DEPLINE ASUPRA SIGURANȚEI COPIILOR.

Share this post