Ziarul de Iasi: Începe Cotnari Rally 2016 la Iași. Miercuri – recunoaşterea traseului de către echipaje

Organizatorii Cotnari Rally 2016 au început deja să tureze motoarele.

Competiţia propriu – zisă va debuta miercuri, 7 septembrie, cu o recunoaştere a traseului de către echipaje.
În seara zilei de 8 septembrie, de la ora 20.10, se va desfăşura superspeciala de la Râpa Galbenă.

A doua zi, de la ora 9.30, primele maşini vor pleca din faţa Palatului Culturii, peşoseaua Nicolina, în prima probă specială a zilei, până la Mogoşeşti.
Proba specială de la Cioca-Boca va începe la 10.26, fiind urmată de proba specială de la Mă­dârjac. Pe 10 septembrie, de la aceeaşi oră şi din acelaşi loc, participanţii vor pleca spre Păun, unde se va desfăşura la 10.21 proba specială, urmată de proba specială Dobrovăţ.
Festivitatea de premiere va fi organizată la ora 19.00, în faţa Primăriei.

“Anul acesta vom înregistra un record de participare. Avem mai mult de 55 de echipaje înscrise până acum. Competiţia propriu – zisă va debuta miercuri, 7 septembrie, cu o recunoaştere a traseului de către echipaje. Joi, 8 septembrie, de la ora 13.00, în localitatea Poieni este programată o sesiune de Shakedown (reglare a maşinilor de curse), urmând ca seara, de la ora 20.10, să aibă loc Super Speciala de la Râpa Galbenă, deschisă de campionul Vali Porcişteanu care va efectua o demonstraţie de măiestrie automobilistică”, a precizat Dan Codreanu, managerul Cotnari Rally 2016.

O tribună ar putea fi amenajată în parcarea Romtelecom. Tot ca element de noutate, proba automobilistică de la Râpa Galbenă va fi urmată de un super concert susţinut de către Delia, pe o scenă amenajată în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

„Măsurile de securitate vor fi sporite pentru protecţia publicului care va urmări evenimentul. Pe tot parcursul desfăşurării probei de concurs, în acea zonă va fi interzisă comercializarea băuturilor alcoolice pe o rază de 200 de metri. Pentru a spori accesul publicului, încercăm să amenajăm o tribună cu circa 500 de locuri în parcarea Romtelecom, asigurând astfel o vizibilitate cât mai bună. Sper ca, în maxim trei ani, să transformăm proba de la Râpa Galbenă într-una internaţională, cu vizibilitate pe canale de specialitate precum Eurosport, ca o modalitate de promovare a oraşului nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În ceea ce priveşte logistica raliului, va fi păstrată organizarea parcului auto pe pietonalul Ştefan cel Mare şi în faţa Palatului Culturii, cu măsurile aferente de deviere a transportului cu tramvaiul prin zonele Tătăraşi, Târgu Cucu şi Tudor Vladimirescu. Acest lucru va duce la o suplimentare a mijloacelor de transport în comun de pe traseul 9 care se va face integral cu cele 12 autobuze noi sosite de curând la Iaşi.

Un articol original Ziarul de Iasi

Tags promo

Share this post