Simone Tempestini a câștigat Cotnari Rally Iași 2017

Final INCENDIAR al Cotnari Rally Iași, cel mai așteptat eveniment auto din Romania în anul 2017.

Dupa 9 probe speciale, care au însumat 120 de kilometri, finalul a fost unul de poveste. La volanul unui Peugeot 208 R5, italianul Simone Tempestini (copilot Daniele Mangiarotti) a câștigat Cotnari Rally Iași, cu timpul de 1 oră 10 minute 2 secunde și 4 zecimi (01:10:02.4), urmat la doar 2 secunde de echipajul Dan Gîrtofan Tudor Mârza, pe Skoda Fabia R5. Pe locul 3 s-a clasat liderul la zi în clasamentul national (și virtual campion național) Bogdan Marisca (copilot Carmen Poenaru, mașina Ford Fiesta R5). Lucrurile s-ar putea schimba însă dacă Dan Gîrtofan va obține anularea penalizării de 10 secunde luată în prima zi. Dacă această penalizare va fi anulată (pilotul a depus contestație, care va fi judecată de Colegiul Comisarilor Sportivi) atunci Dan Gîrtofan ar fi câștigătorul etapei de la Iași. Primii trei clasați în clasamentul general au fost premiați la sosirea festivă de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, din fața Primăriei. Toți piloții au remarcat organizarea de excepție de la Iași, Cotnari Rally având cele mai mari șanse să fie desemnat din nou cel mai bine organizat raliu din România.

Dupa omologarea rezultatelor, a urmat festivitatea de premiere din fața Casei de Cultură a Studenților din Iași. În prezența a câteva mii de ieșeni au fost premiați cei mai buni piloți la toate categoriile de la Cotnari Rally Iași, după care a urmat mult-așteptatul concert al formației Voltaj.

Iată principalele declarații, după Cotnari Rally Iași 2017:

Bogdan Marișca: „A fost un raliu dificil, pentru că a fost o presiune mare pentru noi. Trebuia să terminăm în primul rând etapa pe un loc bun pentru a ne menține intacte șansele pentru titlu. Am reușit să luăm un loc 3 extrem de muncit. Am mers tare, dar prudent, ca sa evităm un accident. Suntem mulțumiți de ceea ce am realizat la Iași. Îi felicit pe Dan si pe Simone, pentru ca sunt niște adversari redutabili. Iașul ne-a obișnuit să organizeze la superlativ această etapă din Campionatul Național și la fel s-a întâmplat și acum”.

Simone Tempestini: „Sunt fericit. Este al treilea an consecutiv pentru mine în care reușesc să câștig la Iași. Îmi place foarte mult acest raliu. Noi am mers foarte bine, chiar dacă am folosit o mașină nouă pentru noi și am avut și un copilot la prima experiență cu mine. Am avut unele mici probleme în timpul cursei cu transmisia, dar suntem bucuroși că am terminat pe primul loc. A fost ultima cursă pentru mine în acest sezon, nu voi merge la Raliul Sibiului, pentru ca voi evolua în Spania, în WRC 2 în acea perioadă”.

Adrian Răspopa: „Anul trecut, la Iași, am pierdut pe mâna mea titlul de campion și am venit foarte motivați în acest an. Nu am vrut sa riscăm nimic. Am avut o problemă pe al doilea Mădârjac, mi s-a deschis capota pe la kilometrul șase și am făcut restul probei cu capota ridicată. A fost o experiență inedită pentru noi. Oricum, cred ca ritmul nostru din acest sezon, a demonstrat ca meritam acest al cincilea titlu de campion (la 2 roti motrice – n.r.). Sunt foarte motivat si la Sibiu sa facem o cursa buna, ca sa ne consolidam locul in clasamentul general. Felicitam organizatorii pentru ce au realizat aici la Iasi. Au facut un lucru minunat”.

Dan Gîrtofan: “Vin tot timpul cu placere la Iasi, unde am amintiri foarte frumoase. In acest an sentimentele sunt amestecate. Suntem bucurosi pentru rezultatul obtinut, dar sunt mahnit pentru deciziile care se iau in timpul unui raliu incarcat de tensiune, in care se joaca un titlu national. Din pacate se iau decizii care nu sunt corecte in viziunea noastra si care viciaza un rezultat sportiv care apare pe probele speciale. Am depus o contestatie si vom vedea rezultatul. Bogdan Marisca a avut un sezon foarte bun, eu nu am pierdut titlul la Iasi, ci in timpul sezonului. Bogdan este prietenul meu de 25 de ani si-l felicit”.

Razvan Subțirelu: “A fost un raliu superb. Am mers mai bine cu fiecare specială care trecea. Ne-am acomodat treptat cu mașina, una noua pentru noi și sunt covins ca în viitor vom scoate timpi din ce în ce mai buni”.

Dan Iamandi: ”Suntem foarte mulțumiți că am terminat etapa cu bine. Am avut o mașină mult mai puternică decât am condus noi până acum. Cred ca la anul vom arăta și mai bine. Important este că am reușit ce ne-am propus, să ne simțim bine pe traseu, să ne distrăm și să terminăm raliul cu bine. Mădârjacul este cea mai frumoasă probă de la Iași, cea mai lungă și mai virajată”.

Dan Zaharia: “Sunt foarte multumit. Am reusit pentru al treilea an sa terminam raliul pe  o pozitie foarte buna. Suntem pe locul 2 la Cupa Dacia si pe locul 3 la juniori. Ne-am indeplinit toate obiectivele in acest sezon. Ne-am simtit bine la fiecare proba si am crescut nivelul cu fiecare kilometru parcurs. Mergem la Sibiu cu gandul sa obtinem o clasare cat mai buna in clasamentul general de la Cupa Dacia”.

Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iasi: “Sunt fericit. Am trecut prin toate starile la aceasta etapa. Emotii, nervi, bucurii. Cred ca a iesit o etapa foarte frumoasa si foarte bine organizata. Multumesc tuturor partenerilor si sponsorilor nostri. Au fost si mici sincope, dar vreau sa-i asigur pe piloti ca tinem cont de opiniile lor. Le multumesc tuturor pentru participare si promitem ca la anul vom indrepta micile gafe”.

COTNARI Rally – Iasi a fost organizat de XS Motorsport (manager Dan Codreanu) in parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor PrincipalPrimaria Municipiului IasiHotel InternationalFord Iasi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Directiei Silvice IasiInspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta, Consiliul Judetean, Prefectura Judetului Iasi.

COTNARI Rally – Iasi este a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.  Peste 400 de persoane au vegheat pentru buna desfasurare a competitiei. Pe langa organizatori, oficiali ai federatiei si voluntari, pe probe s-au aflat reprezentanti ai Jandarmeriei, Politiei, Ambulantei si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgente. Cotnari Rally Iasi a fost desemnat, în ultimii trei ani, cel mai bine organizat raliu din Romania în urma calificativelor primite de la piloti, arbitri si oficiali.

Share this post